Стаите на волейболните ни национали в олимпийското село в Лондон бяха оборудвани с нови специални легла. Преди дни нашите се оплакаха, че креватите са им къси. Организаторите на игрите реагираха светкавично и в момента проблема е решен.

Сега волейболистите ни спят в кревати с размер 240 на 90 см и краката им вече не стърчат извън матрака. Единственото, което се чака все още да бъде доставено е огромен широкоекранен телевизор за стаята на директора на отбора Любо Ганев. Именно там ще се провеждат разборите и видео анализите на съперниците.

Междувременно част от възпитаниците на треньора Найден Найденов са се оплакали от осветлението в една от общо трите тренировъчни зали определени за България. До момента волейболистите са ползвали две от съоръженията. Първото е било на изключително високо ниво, но второто е имало проблем с лампите. От българската делегация веднага са уведомили организаторите и сега очакват да се вземат мерки.

От програмата за подготовка отпадна контролата с олимпийския шампион САЩ на 21 юли, но остават проверките с другите най-сериозни кандидати за титлата - Бразилия (на 25 юли) и Русия (на 27 юли).