Малко повече от 48 часа след официалното откриване в Лондон олимпийският огън, който е символ на всяка една Олимпиада, бе загасен от съображения за сигурност, за да може да бъде преместен на друго място на “Олимпийския стадион”. Новината бе потвърдена от Джаки Брок-Дойл, която е шеф на комуникациите в Организационния комитет на Олимпиадата в Лондон.

Преди два дни олимпийският огън бе тържествено запален в центъра на “Олимпийския стадион”, но заради различните състезания в леката атлетика като хвърляне на копие и чук трябваше да бъде преместен на друго място. Освен това домакините непрекъснато търпят критики, че огънят е бил запален в центъра на стадиона и по този начин силуетът му не се е виждал да гори, когато човек погледне стадиона отдалеч.

Тази сутрин вътрешността на “Олимпийския стадион”, където ще се проведат състезанията от леката атлетика, бе тотално рекунстроуирана. Жертвеникът с олимпийския огън е бил закъсен и той е бил пренесен в лампа до окончателното си място в края на стадиона.

“Огънят бе загасен, за да се осигури сигурното му пренасяне до края на стадиона. Пламъкът от огъня обаче бе запазен и пренесен в лампа, идентична на тази, с която бе пренесен в лодка по река Темза”, заяви Джаки Брок-Дойл.