Лекоатлетката Ваня Стамболова замина днес за Лондон. До последно не се знаеше, дали атлетката ще пътува заради контузията в глезена й, но в крайна сметка тя ще бяга на Олимпиадата.

“По-добре съм, но не съм напълно здрава. Боли ме левия глезен. 40 дни не бях тренирала. Първо мина време докато определим контузията ми. После 20 дни бях в ботуш. Последва възстановителен период и едва от десет дни бягам с препятствия. Въпреки болката успях да се подготвя”, призна Стамболова.

Според нея обаче самото й участие на игрите е успех, независимо от това, как ще се представи.

"Всяко следващо бягане ще бъде един успех за мен, тъй като допреди 20 дни дни бях в ботуш, а сега отивам на Олимпиада. Това е доста голямо постижение. Всеки полуфинал или финал за мен лично ще е успех. Аз винаги съм била в световния елит и когато се случи такова нещо една седмица преди европейското първенство последствията са тежки. Много исках да се пробвам за европейската титла на 400 метра с препятствия. Олимпиадата обаче е най-големият форум, винаги има изненади и се надявам аз да поднеса една от тях. В момента обаче нямам идея в каква форма съм, защото не участвах на контролни състезания”, завърши Ваня.