Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Българската лекоатлетка Ваня Стамболова си взе самолетен билет за Лондон, научи БЛИЦ. Една от надеждите ни за медал на Олимпиадата получи тежка контузия преди Европейското първенство и до последно участието и в Лондон ще е под въпрос. Освен външни травми има и съмнения за спукана костица на стъпалото. Въпреки това в последните дни тя тренира активно, като набляга основно на плуването, за да не атрофират мускулите и.

Атлетката днес отново ще обуе шпайковете и ще проведе първата си тренировка на тартан от близо месец насам. Треньорът на Стамболова - Георги Димитров, се надява, че тя ще понесе добре натоварването и ще успее да се възстанови от контузията преди Олимпиадата.

Стамболова също е готова на всичко, за да бяга в Лондон. Това е може би последният й шанс да спечели медал от олимпийски игри и тя вече е изявила желание да се включи в спринта на 400 метра с препятствия дори и на обезболяващи инжекции. Всичко обаче зависи от това, как кракът й ще понесе натоварванията на тартан.

Треньорът Георги Димитров е категоричен, че в никакъв случай няма да се рискува със здравето й само, за да се пусне на пистата в Лондон./БЛИЦ