Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Великият Майкъл Фелпс отново пренаписа историята, след като триумфира на 200 метра съчетано плуване в Лондон и спечели рекорден 20-и медал и 16-и златен от Олимпийски игри. Така 27-годишният американец вече има вече две отличия повече от легендарната съветска гимнастичка Лариса Латинина, която има 18 олимпийски медала.

Фелпс финишира с време 1:54,27 минути, но победата е още по-сладка за него, тъй като победи в титаничен сблъсък основния си конкурент и негов сънародник Райън Лохте, останал втори с изоставане от 63 стотни. Лохте не успя да се доближи до най-доброто си постижение, което е и настоящ световен рекорд.

Бронзовото отличие остана за унгареца Ласло Чех, който също направи силно плуване, но не успя да разбие американската хегемония и завърши с резултат 1:56,22 минути.

Фелпс стартира плуването си много мощно и още в бътърфлая успя да вземе преднина пред съперниците си. След това той през цялото време я поддържаше и не допусна да бъде изпреварен, въпреки усилията на Лохте, особено в последните 50 метра в свободния стил. Именно тогава Лохте успя да се добере до среброто, тъй като преди това изоставаше на третата позиция след Тиаго Перейра, който дори бе изпреварен и от Ласло Чех.