Нападателят на Челси Даниел Стъридж изпрати Великобритания на четвъртфиналите на футболния турнир на олимпийските игри в Лондон, след като донесе победата с 1:0 над Уругвай в мач от Група “А”.
 
Британският успех на препълнения 70-хиляден стадион в Кардиф означава, че Уругвай отпада от надпреварата. Великобритания пък завърши на първо място в групата и на 1/4-финалите ще играе с Южна Корея в събота.
 
Попадението дойде точно преди почивката. Скот Синклеър проби по лявото крило и влезе в наказателното поле, където подаде на Джо Алън, който елиминира уругвайски защитник и продължи към Стъридж, който със шпагат прати топката във вратата.
 
В последните 30 минути британците трябваше да удържат натиска на Уругвай, като с добри спасявания се отличи вратарят Джак Бътланд. Селекционерът Стюърт Пиърс в този мач даде почивка на 38-годишният капитан Райън Гигс.
 
В другия мач от Група “А” Сенегал направи 1:1 с ОАЕ и също продължава напред. Муса Конате вкара четвъртия си гол в олимпийски турнир и донесе равенството на африканците.
 
Нападателят на Макаби (Тел Авив) беше точен в 49-ата минута. Исмаил Матар даде аванс на ОАЕ в 21-ата минута на мача в Ковънтри. На 1/4-финалите Сенегал ще играе с Мексико.