Футболният отбор на Великобритания записа първата си победа на олимпийския турнир в Лондон, след като в мач от Група “А” се наложи с 3:1 над ОАЕ. Успепът означава, че британците се нуждаят от равен с Уругвай в последния си мач, за да се класират на четвъртфиналите.
 
Капитанът Райън Гигс даде аванс на Великобритания с попадението си в 16-ата минута, а до почивката домакините удариха и греда чрез Том Клевърли. В 60-ата минута Саид Рашид Еса Алфа изравни за ОАЕ.
 
Резервата Скот Синклеър върна аванса на британците в 73-ата минута. Той се разписа само минута след появата си в игра след центриране на Крейг Белъми. Три минути по-късно Даниел Стъридж вкара трети гол във вратата на ОАЕ след пас на Том Клевърли.

Попадението на Райън Гигс направи от уелсеца най-възрастният голмайстор във футболната история на олимпийски игри. В деня на мача крилото на Манчестър Юнайтед беше на 38 години и 243 дни. Това беше първата победа на Великобритания на олимпийски игри от успеха с 3:2 над Тайван в Рим през 1960 г.