Волейболният национал Виктор Йосифов демонстрира добро настроение преди тазвечершния сблъсък с Германия от 1/4-финалите на Олимпийския турнир. Той коментира предстоящия сблъсък и свършеното от отбора до тук.

"Настроението ни е доста приповдигнато след доброто представяне в мачовете до момента. Всички са радостни и цари добра атмосфера в отбора. Готови сме и днес да излезем и да играем с настроение”, заяви Йосифов пред БНТ.

Според него постигнатото до момента е изключителен успех, който вече е осмислил участието на България на Олимпиадата.

“Ако трябва да бъдем честни, едва ли някой си е мислил, че ще завършим на първо място в групата преди да започне турнира. А сега от тук нататък, дори да загубим от Германия, лично за мен това е едно страхотно постижение, което направихме. Но разбира се, че никой не си мислим за загуба и не искаме да се случва. Каквото и да се случи в мача, всички ние играчите ще излезем с високо вдигнати глави и ще знаем, че сме дали всичко от себе си и сме направили всичко, каквото е зависело от нас", заяви национала Виктор Йосифов пред БНТ.

Според него Германия и България се познават изключително добре и двата отбора няма как да се изненадат. Това е нормално предвид факта, че само през тази година двата тима се изправиха шест пъти един срещу друг, като си размениха по 3 победи.

"Надявам се срещу Германия да играем добре и на блокада, и на сервис, и въобще на всички елементи. Ако това се случи, мисля, че можем да победим. Това ни е 7-ми мача с тях, така че се познаваме доста добре с тях. По-скоро ще бъде от значение кой с каква нагласа и настроение ще влезе в срещата и кой ще направи по-малко грешки. Нито те, нито ние можем да ги изненадаме с нещо, така че, който направи по-малко грешки, той ще победи", допълни центърът.

Йосифов не пропусна и да благодари на публиката, която подкрепя националите ни в залата в Лондон.

"Радващо е, че толкова българи ни подкрепят. Това ни кара да се чувстваме добре, като знаем, че цяла България ни подкрепя и е с нас, че милее с нашите победи и загуби. Благодарят им и се надявам да ни подкрепят за напред, защото както казах ние даваме всичко от себе си, за да победим", допълни Виктор Йосифов.