Капитанът на волейболния национален отбор на България Владимир Николов, сподели че медиите са му приписали думи и изказвания, които не са негови.

“Такива невероятни писания се появиха! Без всякакъв коментар! Включително интервюта с въпроси и отговори, които не са правени, закачки със сексуален привкус и други подобни. Най-доброто, което можем да направим в момента, е просто да се абстрахираме в момента от тези електронни издания, които могат да ни пренесат това напрежение”, сподели Николов пред БНТ в Лондон.

Той коментира победата над Полша с 3:1 и предстоящият днес от 13:30 часа мач с Австралия: “Не смятам, че тази победа срещу Полша е повод за някаква еуфория, още повече че класирането напред минава през още една победа. Да се надяваме, че ще бъде в мача срещу Австралия. Този мач мен определено ме притеснява, защото е мач, който задължително трябва да спечелим. Това повишава напрежението. Знаем, че ни очаква много сериозен мач срещу един отбор, който не е толкова добър, но, ако искаме да победим, трябва да играем и трябва да играем добре.”

“На този турнир в националния отбор играят всички най-добри волейболисти в България, които имат желание да бъдат тук. Ако вие сте фенове на българския национален отбор по волейбол, подкрепяйте хората, които са тук, които защитават неговите цветове”, каза още Николов относно появилото се по форумите напрежение по оста Матей Казийски - Андрей Жеков - национален отбор.

“В никакъв случай не ме притеснява настъпването на младата вълна в отбора, но и в никакъв случай не давам път на младите. Младите си вземат това, което трябва да си вземат. Казвал съм го и преди - това, че България има двама добри диагонали, е само плюс за България и само плюс за всеки един треньор. Решението на Найден Найденов да започне мача срещу Полша с Цветан Соколов се оказа правилно. Цецо оправда доверието, което му се дава. Така или иначе, в един дълъг турнир, колкото повече състезатели имаме на разположение, толкова по-добре. В един турнир, в който трябва да се изиграят пет - шест, дай боже, осем мача, ще има място за изява на всички. Това, което се случва, е съвсем логично”, завърши капитанът.