Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов призна, че победата над Великобритания с 3:0 гейма на Олимпиадата не е била лесна, както предварително се очакваше.

“Труден мач, защото трябваше да спечелим на всяка цена, защото играхме в 9:30 часа сутринта, което не е типично. Много сме щастливи, защото успяхме да спечелим. В третия гейм направихме три непредизвикани грешки в началото, което малко ни скова. Доволен съм, че успяхме да излезем от тази трудна ситуация. Показахме характер и закономерно спечелихме“, заяви Владо Николов пред родните журналисти в Лондон.

“Това беше изключително важен мач и в никакъв случай не беше лек. Съгласен съм, че играхме с по-слаб отбор, но ние трябваше да победим задължително. Играхме сутринта в 09:30 часа. За нас, които играем в Италия, е странно. Ние дори не сме тренирали в такъв ранен час. Мачът с Полша ще бъде много труден. Преди три седмици те показаха, че са най-добрият отбор в света в момента и ние може да покажем само нещо добро срещу тях“, завърши капитанът./БЛИЦ