Треньорът на шампиона Лудогорец Пауло Аутуори призна, че изненадващата загуба с 0:1 от Локомотив (Пловдив) в третия кръг на Първа лига е заслужена, след като „орлите“ пропуснаха дузпа и един куп положения пред противниковата врата.

„Заслужавахме да загубим, във футбола всичко се случва и топката наказва. Когато изпуснем дузпа и толкова възможности, загубата е заслужена. Както вие казахте, имахме много ситуации, но е успяхме да ги оползотворим като в предишните мачове. Поздравявам противника за победата. Имахме толкова много ситуации, но не бяхме ефикасни в завършващата фаза. Не мога да си обясня как се стигна до тази загуба, играчите спазиха всички указания. В мачове като тези трябва да печелим не само с един гол разлика, но и с повече“, сподели бразилският специалист.

„Трябва да сме много внимателни и много по-точни в завършващата фаза. Липсваше ни ефикасност, всичко останало беше наред. Това, което ме притеснява най-много, е, че не вкарваме голове, а не, че сме на 5 точки от върха. След създадените толкова положения е много жалко да загубим. Ще коригираме проблемите и се надявам да покажем много по-добро лице. Ако отборът не беше показал добър футбол, щях да бъда притеснен. Единственият проблем е, че не успяваме да вкарваме създадените ситуации“, допълни Пауло Аутуори.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019