Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира  класирането на тима за втория квалификационен кръг на Шампионската лига след втори успех над беларуския първенец Шахтьор Солигорск, както и предстоящия двубой с ЦСКА за Суперкупата на България.

„Мисля, че трябва да бъдем доволни. Смятам, че Шахтьор бе един от най-добрите три отбора в този етап на турнира. Мисля, че трябва да подобряваме играта си. Ще говорим за подобряване на играта ни през целия сезона. Равенството вече не е достатъчно за продължаване напред. Не може да направиш 0:0, а след това 2:2 и да продължиш. Сега не е възможно това и трябва да побеждаваме. Няма как да кажем, че ще сме доволни, ако продължим в Лигата на конференциите или Лига Европа.  Нашата цел е да работим стъпка по стъпка и да се опитаме да продължаваме напред, нашата цел е груповата фаза на Шампионска лига”, сподели Дамбраускас.

„Ако играеш за шампионски тим, трябва да играеш в такъв цикъл. Много тимове в Европа играят по този начин. Имаме състав, имаме пейка и резерви, които можем да използваме в мачовете у дома.  Всеки мач за трофей е важен. Всеки трофей ти дава възможност да запишеш нещо в историята на клуба”, допълни той.

„Този мач с ЦСКА Суперкупата с ЦСКА няма да има нищо общо с онзи за първенство, който загубихме. Тогава бяхме спечелили вече титлата. Играхме мача три дни след празненствата в клуба”, каза специалистът относно предстоящия мач за Суперкупата с ЦСКА в събота.

Припомняме, че разградчани, които се прибраха от Белград след мача с Шахтьир Солигорск (1:0), ще станат на лагер в София преди битката с ЦСКА.