Треньорът на Лудогорец Валдас Дамрбраускас заяви след победата над Ботев (Пловдив) с 2:0 в последен мач от редовния сезон, че футболистите му са реагирали по най-добрия начин след разочарованието и отпадането от ЦСКА в турнира за Купата на България.

"Мисля, че на някой им влияеше повече на други по-малко това, което се случи на националния стадион. Винаги е важно да се концентрираме в двубоя. През втората част нашият съперник направи доста трудна задачата ни. Трябваше да запазим концентрация. Бих искал да подобрим нашите действия. Губихме топки в центъра на терена. Искам да поздравя моите футболисти, че се осмелиха да поемат рискове. Ето как в един от тези моменти, в които губехме топката в средата, доведе до гола. Трудно е винаги срещу съперник, който е толкова добре организиран. Трябва да поздравим Ботев за начина, по който играха. Трябваше да бъдем пределно фокусирани. Не искам да поздравявам конкретно някои от футболистите ми, но ето какво направи Вандерсон. Толква време не игра, а в най-важния момент набира форма", сподели наставникът на "орлите" след мача. 

"След разочарованието срещу ЦСКА реагирахме по най-добрия начин. Трябва да свършим още доста работа. Доволен съм от начина, по който затворихме вратата в последните няколко мача. Откакто станах треньор на Лудогорец няма мач, в който не сме вкарали гол. Затова, влизайки в даден мач, знаем, че ако запазим суха мрежа, ще победим. Единственото, за което мислим в момента е следваща среща. Когато се приберем ще започнем да мислим за първия мач от плейофите", добави Дамбраускас.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството