Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали играчите си след победата с 5:1 над Арда в мач от третия кръг на първенството.

"Ние сме в програма максимум. Постигнахме това, което искаме, но този мач ни беше необходим, за да може играчите да се освободят психологически. Гледаме към Карабах“, започна Дерменджиев след мача в Разград.

„Не, няма назидание, имаме достатъчно играчи, които могат да влизат във всички двубои. Имаме срещи през три дни и затова е необходима ротация“, обясни той решението си да направи промени спрямо реванша с Динамо (Минск).

Дерменджиев каза и какво иска да вижда от отбора си в европейските мачове: „Разбира се, че трябва да има поука. Много пъти съм казвал, че трябва равномерно представяне и не трябва след 2:0 да се отпускаме. Това са отбори, които са шампиони, не са случайни отбори. Динамо (Минск) е силов отбор, в Разград имаше 5 картона, в Унгария също имаше 5 картона, като трябва да се адаптираме към различните стилове на противниците ни“.

„Изобщо не ме интересува моята позиция. Дошъл съм тук да върша работа и за момента я върша добре. Който иска, да говори и слуша тези спекулации“, коментира ядосано той спекулациите, че ще бъде уволнен.

"Ние играем през 3 дни такива мачове. Навлизаме във фаза, в която отборът подобрява функционалните си възможности и мисля, че ще бъдем възстановени до мача с Карабах във вторник", добави Георги Дерменджиев.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025