Крилото на Лудогорец Кирил Десподов заяви след победата с 1:0 и многото пропуски срещу Жалгирис в първия им мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа, че реваншът ще е много труден и "орлите" няма как да са спокойни с този минимален аванс. Той си изкара жълт картон и ще пропусне мача в Литва след седмица заради наказание.

„Доволни сме особено през първото полувреме. Има дни, в които не иска да влезне топката. Не сме загубили. 1:0 е позитивен резултат, победа е. Очаквам още един мач. При първата ситуация, в която ударих от един метър гредата, прецених, че е по-добре да я вдигна висока. Ако я бях бил по земята, вратарят можеше да я избие. Пропуск, но който не излиза на положения, той не пропуска“, сподели Десподов след мача.

„Според мен ще бъде много тежък втория мач, аз съм играл на терена на Жалгирис. Ще бъде доста различен мач, защото настилката е по-трудна за игра. По-бързо върви топката, но вярвам, че ще отстраним Жалгирис и ще влезем в групите на Лига Европа“, продължи нападателят.

„Не съм загубил концентрация при жълтия ми картон, просто човекът беше зад центъра в тяхната половина. Не мисля, че беше за жълт картон. Извиних се на момчето и питах съдията защо го даде. Не съм искал да си изкарам жълт картон. Яд ме е, че няма да мога да помогна в реванша, но има момчета, които също се справят добре. Мисля си, че Иван Йорданов заслужава шанса, който му се дава. Тренира много добре, българин е. Има сериозно бъдеще, ако продължава да работи. Треньорът му дава шанс за изява. Радвам се за него. В националния отбор също ще бъде полезен играч. Няма как да сме спокойни, докато не ги отстраним. Победата е минимална, не можем да се отпускаме, чака ни тежък мач", завърши Десподов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа