Лудогорец спечели с 3:1 срещу шампиона на Грузия Динамо (Тбилиси) в последната си контрола от лагера в Турция. Съперникът поведе още в началото на мача, след като във втората минута Зоран Марушич вкара на Ренан. В 23-ата минута Кирил Десподов изравни, вдъхновявайки "орлите" за обрата. Той дойде след попадения на Клаудиу Кешерю в 32-ата минута и на появилия се на смяна Мавис Чибота в 76-ата.

Това беше третата победа за Лудогорец в контролите в Турция. Утре шампионите се прибират в България.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Играчите на Динамо (Тбилиси) поведоха в началото още при първата опасност пред вратата на "орлите". Центриране от корнер доведе до разбъркване в наказателното поле и първи до топката стигна Зоран Марушич, който реализира - 0:1.

Избраниците на Валдас Дамбраускас отговориха с удар на Кешерю от фаул в 4-ата минута, който бе уловен от стража на грузинците. Три минути по-късно добра атака отляво бе продължена към Десподов, но ударът му бе спасен от вратаря. Последва опасен пробив на Текпетей по десния фланг, но успоредното му центриране по земя беше пресечено от играч на Динамо. 
 
Отлично взаимодействие между Каули и Десподов в 17-ата минута завърши с точно подаване към Кешерю, който обаче пропусна да изравни. Това стори Десподов в 23-ата минута. Националът ни, макар и обграден от трима играчи на Динамо, намери пролуката към вратата и с точен удар направи 1:1.
 
Десподов пропусна да се разпише за втори път само след 4 минути от по-чиста позиция, след като изскочи очи в очи с вратаря на Динамо. Мигинейшвили обаче запази хладнокръвие и изби с крак.

В 32-ата Кешерю финтира защитник на границата на наказателното поле и изведе Лудогорец напред в резултата - 2:1.

Втората част започна с груб фаул на Куция срещу Алекс Сантана, който удари дясното си рамо при падането и се наложи намесата на лекарския щаб на разградчани. Заради силните болки той бе сменен и на терена се появи Стефан Баджи. В следващите минути се откриха добри възможности пред Жосуе Са и Оливие Вердон, но до ново попадение не се стигна. 
 
В 58-ата минута центриране на Сисиньо достигна до Кешерю, който засече с глава, но покрай лявата греда. Отново румънецът отблизо не можа да преодолее стража на Динамо малко по-късно. В 76-ата Лудогорец все пак стигна до трети гол. Резервата Мавис Чибота се възползва от грешка на грузинците и вкара за крайното 3:1.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021


ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (Тбилиси) 3:1
0:1 Зоран Марушич (2), 1:1 Кирил Десподов (23), 2:1 Клаудиу Кешерю (32), 3:1 Мавис Чибота (76)

Ludogorets
ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 24. Оливие Вердон, 32. Жосуе Са, 3. Антон Недялков (76 - 22. Жордан Икоко), 18. Светослав Дяков, 7. Алекс Сантана (49 - 25. Стефан Баджи), 11. Кирил Десподов, 95. Каули Оливейра (80 - 81. Димитър Митков), 37. Бърнард Текпетей (66 - 64. Доминик Янков), 28. Клаудиу Кешерю (66 - 13. Мавис Чибота)
 

 

 

 

Стартовите на Лудогорец срещу Динамо (Тбилиси)

️ Следете срещата на живо ...

Публикувахте от PFC Ludogorets 1945 в Четвъртък, 4 февруари 2021 г.