Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев сподели, че елиминиране на унгарския шампион Ференцварош и излизане от групите на Лига Европа ще осмисли сезона на "орлите". Само при загуба българският първенец няма да завърши на второто място в група H, а то би му гарантирало участие на 1/16-финалите в турнира.

„И аз и футболистите сме добре и се подготвяме за утрешния мач. Двубоят е наистина важен, тъй като може да осмисли сезона ни. Ще е голям успех за клуба, ако съумеем да се класираме за елиминационната фаза в Лига Европа. В момента нямаме проблеми със състава. Освен Горалски, който трябва да претърпи операция, всички други са на линия“, сподели Генчев пред „Диема спорт“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Мачът се явява като финал, защото ще се знае веднага кой ще продължи и кой ще отпадне. Надявам се опитът да ни помогне, но напрежението определено ще е по-голямо от обичайното. Победата в Унгария ни дава увереност, но това е изцяло друг мач, който ще се реши в рамките на 90 минути“, продължи наставникът на „орлите“.

„Няма притеснение за мен. По-важно е за мен футболистите да разберат добре ролите и задачите си, за да можем всички да ликуваме утре вечерта. При отстраняване на Ференцварош, то бих могъл да назова полусезона за нас като перфектен, тъй като все още нямаме загуба и в първенството. Лудогорец не е свикнал да се брани и да пази резултат. Това няма да се промени и утре, защото ще излезем за успех“, завърши Станислав Генчев.