Бившият помощник-треньор на Лудогорец Бруно Пивети даде интервю в родината си. Специалистът, който бе в екипа на Пауло Аутори, разказа за времето в българския шампион.

"Лудогорец за осма поредна година стана шампион на България. Деветата титла вече е много близо и през този сезон. Това е най-добрият в структурно отношение отбор в България. Не е учудващо, че често играе срещу най-големите в Шампионската лига и Лига Европа", започна Пивети.

"Когато получих поканата да се присъединя към клуба, проучих много сериозно числата през последните сезони на тима и имах погрешното усещане, че вътрешната конкуренция в първенството е много слаба.

Но приетото предизвикателство беше оправдано. Даде ми се възможност да опитам от най-високото ниво на европейския футбол.

Работейки всеки ден в Лудогорец разбрах, че бюджетът е пряко свързан с парите, идващи от УЕФА за участието в евротурнирите и това е пропорционално на представянето на отбора във вътрешния шампионат.

Така че, за бюджета на клуба нямаше друга алтернатива, освен да се стреми да е първи всяка година. Всяка година става все по-трудно да се спечели титлата и това изисква от тима да се представя още по-добре с всяка изминала година. Всеки иска да наруши хегемонията на Лудогроец. Вярвам, че с хегемонията на Лудогорец в българския шампионат, ще се остави някакво наследство за страната", каза още бившият помощник-треньор на шампионите.