Лудогорец и Слован (Братислава) завършиха 1:1 в интригуваща контрола в Турция. Това беше последна проверка на "орлите" на лагера им в южната съседка. Ноно даде преднина на Слован в 62-ата минута, а по-малко от три минути след това Жоржиньо изравни. 

Избраниците на треньора Павел Върба имаха повече шансове от съперника и бяха близо до обрата. Жоржиньо освен, че вкара гол, в края на мача удари и греда. 

Слован е шампион на Словакия, а в момента е и лидер в класирането с 10 точки пред втория Жилина. Капитан на тима е българският национал Васил Божиков, но днес той не игра заради контузия. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

През първото полувреме пропуски за Лудогорец направиха Кешерю и Марселиньо. В 37-ата минута Сисиньо напусна терена с контузия, а на мястото му се появи Станислав Манолев. В контролата с Ахмат (Грозни) вчера пък травма получи и другият десен бек на "орлите" - Джордан Икоко.

Три минути след почивката Лудогорец Жоржиньо беше изведен от Марселиньо сам срещу вратаря на Слован, но не успя да вкара.

Чак в 59-ата минута съотборниците на Божиков създадоха първото сериозно положение пред Пламен Илиев. Байрич засече с глава центрираната топка, изпращайки я в аут. Три минути по-късно Слован поведе. Ноно отбеляза с изстрел от над 25 метра - 0:1.

Не бяха изминали и три минути, когато Лудогорец изравни. Вандерсон изведе Кешерю сам срещу стража на съперника, опитният румънец копна топката над Грейф, която отиде в Жоржиньо и той я довкара в опразнената врата за 1:1.

Най-интересната ситуация до края беше в 77-ата минута, когато Жоржиньо удари греда и пропусна да донесе пълния обрат. 

"Орлите" приключиха лагера в Турция с 2 победи, 1 равенство и 3 загуби.

Лудогорец се прибира в България в събота (8 февруари) след обяд. Групата на шампионите ще кацне на терминал 2 на летище София около 15 часа с полет от Истанбул.

ЛУДОГОРЕЦ - СЛОВАН 1:1
0:1 Ноно (62),1:1 Жоржиньо (65)

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Сисиньо (37-Станислав Манолев), Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Антон Недялков, Абел Анисе, Светослав Дяков, Жоржиньо, Марселиньо (75-Каули), Вандерсон, Клаудиу Кешерю (85-Якуб Шверчок)

СЛОВАН: Грейф, Паушек, Абена, Байрич, Върнан, Ноно, Де Кампс, Даниел, Холман, Моха, Хенти

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020