Хегемонът в българския футбол в последните години Лудогорец излиза днес срещу Берое, за да подпечата официално десетата си поредна титла. "Орлите" приемат Берое от 19:45 часа на стадион "Хювефарма Арена" в мач от първия кръг на шампионския плейоф. Ако спечели срещата, Лудогорец ще бъде недостижим на върха за преследвачите си ЦСКА и Локомотив (Пловдив).

Заемащият шестото място Берое едва ли има големи надежди за гостуването в Разград. Тимът от Стара Загора не се бори за нищо, няма шанс за място в Европа. Освен това клубът е разтърсван от проблеми след слабото представяне, довело до раздялата с Димитър Димитров-Херо. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Лудогорец и Берое вече се срещнаха два пъти през сезона, като разградчани спечелиха и двата мача. Първият двубой на "Хювефарма Арена" завърши с успех с 2:0 на домакините, а в другия мач в Стара Загора "орлите" бяха дори още по-убедителни, като си тръгнаха с трите точки след победа с 4:1.

Най-вероятно домакините ще излязат в състав Кахлина на вратата и пред него Сисиньо, Жосуе Са, Вердон и Недялков в защита. Дяков и Сантана ще са двамата опорни халфове, а Каули ще играе пред тях като плеймейкър. Текпетей и Десподов ще атакуват по крилата, подпомагайки Клаудиу Кешерю.

До края на първенството пред разградчани ще има и друга задача - да направят румънеца голмайстор №1 на шампионата за трети път.

В момента Кешерю е лидер в листата на стрелците, като има в актива си 16 попадения - с три повече от преследващите го Мартин Камбуров (Берое) и Атанас Илиев (Ботев Пловдив). 34-годишният румънец има две отличия у нас. Първото е от сезон 2016/17. Тогава той реализира 22 гола, които му бяха достатъчни за приза. Следващият сезон бе още по-добър за него - 26 попадения.

Таранът на Берое Мартин Камбуров също ще иска да се разпише тази вечер. Той преследва вечния рекорд в елита ни. До момента 40-годишният ветеран има 250 попадения на сметка си - само с три по-малко от легендарния Петър Жеков.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Сисиньо, Са, Вердон, Недялков, Дяков, Сантана, Текпетей, Каули, Десподов, Кешерю

БЕРОЕ: Ганев, Мезаг, Ангелов, Цветков, Фуртадо, Василев, Макута, Октавио, Минчев, Фол, Камбуров

Разград, стадион: "Хювефарма Арена"
Съдия: Драгомир Драганов

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството