Лудогорец показа поредния си голям талант. В домакинството на Левски снощи треньорът Станислав Генчев заложи от първата минута на Димитър Митков, който получи шанс при отсъствието на контузените голмайстори Клаудиу Кешерю и Ихинио Марин. 20-годишният нападател за първи път беше титуляр за мъжкия отбор на шампионите, като на няколко пъти създаде проблеми на защитата на "сините". Митков, който е родом от Варна, не успя да вкара на Николай Михайлов, но демонстрира добри качества.

Неслучайно специалистите му предричат бляскаво бъдеще, както и на Доминик Янков, който вече блесна и се наложи в състава на Лудогорец.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Митков се представя впечатляващо този сезон във Втора лига и беше въпрос на време да заиграе в първия отбор. Дебютът му за мъжкия състав на "орлите" беше при победата с 3:0 над Славия на 14 август, когато влезе като резерва и игра последните три минути. А във Втора лига талантът носи на гръб Лудогорец II. В 9 мача този сезон Митков реализира цели 11 попадения и води в листата при голмайсторите. 

Още през миналия сезон юношата на Лудогорец направи добро впечатление, отбелязвайки 10 гола в 20 срещи за дубъла на шампионите, като същевременно играеше и в някои двубои на старшата възраст. Митков е част е от Лудогорец II от 2017-а година.

В клуба от Разград силно се надяват той, както и другите им юноши, да продължат да се развиват така успешно. Именно на Митков и Доминик Янков възлагат големи надежди в Лудогорец.

КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВТОРА ЛИГА

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството

Снимка: АНТОН УЗУНОВ​