Шампионът Лудогорец спечели трудно с 1:0 домакинството си на Левски от 11-ия кръг на efbet Лига. В герой за "орлите" се превърна Каули Оливейра, който отбеляза с глава в 84-ата минута. До този момент "сините" се противопоставяха успешно на Лудогорец, а Николай Михайлов спаси редица положения, демонстрирайки висока класа.

Срещата на стадион "Хювефарма Арена" беше равностойна, като и двата отбора имаха голови положения. В ролята на старши треньор на Левски в този мач влезе Живко Миланов, който не можеше да разчита на Паулиньо. Националът Станислав Иванов пък отново бе извън групата по решение на клубното ръководство. 

Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев донякъде изненада с решението да заложи на върха на атаката на младока Димитър Митков. 20-годишният голмайстор на Втора лига започна титуляр при отсъствието на контузените Клаудиу Кешерю и Ихинио Марин. Друг младок - Доминик Янков, пък влезе на смяна и игра силно в заключителните минути.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В началните минути на мача в Разград липсваха головите ситуации. В 19-ата двата отбора направиха по една добра атака. Първо Каули игра с глава, но не уцели добре топката, а при контраатаката "сините" имаха шанс да завършат с удар към Пламен Илиев, но Здравко Димитров изпусна момента да стреля.

В 30-ата минута Жосуе Са и Адриан Краев си удариха главите при спор за топката, което наложи влизането на терена на медицинските лица. Главата на Краев беше превързана заради аркада. 
 
В 33-ата минута Лудогорец пропусна първото си чисто голово положение. Икоко подаде на Елвис Ману, който се обърна и стреля, но изпрати топката покрай вратата на Михайлов.

Първият шанс за "сините" дойде в 40-ата минута. Робърта проби по лявото крило и стреля по земя, но встрани от целта. Малко преди почивката Михайлов спаси с една ръка опасен изстрел на Елвис Ману. 

В 54-ата минута Димитър Митков засече топката с глава, изпращайки я покрай вратата на Левски. В 66-ата Лудогорец направи пропуск, след като Каули изведе Антон Недялков, той центрира в наказателното поле, а Доминик Янков засече топката, която Михайлов успя да спаси. Последва добавка на Алекс Сантана в аут. 

Стражът на Левски се прояви и в 70-ата минута, когатo придвидливо излезе извън наказателното си поле и пресрещна успешно Текпетей, като не му позволи да отбележи.

В 79-ата "сините" пропуснаха добър шанс. Краев подаде към Насиру Мохамед, който центрира към нахлуващия вляво Робърта, но Георги Терзиев с решителна намеса прати топката в ъглов удар.

В 84-ата "орлите" поведоха. Каули Оливейра надигра Ивайло Найденов пред Михайлов след центриране и отблизо се разписа с глава, донасяйки победата на Лудогорец с 1:0.

След успеха шампионите събраха 23 точки и оглавиха класирането в efbet Лига. Вторият Локомотив (Пловдив) също е с 23, но "орлите" имат по-добри показатели, както и мач по-малко от "черно-белите". Левски пък остава с 11 точки чак на 12-ото място. "Сините" приемат Локомотив (Пд) на "Герена" в следващия кръг (на 7 ноември от 17:30 часа).

Мачът тази вечер беше генерална репетиция на Лудогорец за предстоящото домакинство на Тотнъм от групите на Лига Европа. Двубоят срещу "шпорите" на Жозе Моуриньо е в четвъртък (5 ноември) от 19:55 часа.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 1:0
1:0 Каули Оливейра (84)

Срещата по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на двубоя.
10 - Скучни начални минути на мача в Разград. До момента няма ситуации пред двете врати.
18 - Светослав Дяков подаде на Жоржиньо, който опита да изведе Димитър Митков, но неуспешно. 
19 - Икоко центрира отдясно, Каули Оливейра игра с топката, но неточно и нямаше проблеми за Николай Михайлов. 
30 - Жосуе Са даде сигнал на Станислав Генчев, че няма да може да продължи. Играчът на Лудогорец и Андриан Краев си удариха главите при спор за топката. 

33  Пропуск на домакините! Икоко проби отдясно в наказателното поле на Левски и комбинира с Елвис Ману, който преодоля Алекс Петков и стреля силно, топката премина встрани от вратата на "сините".
36  Нов шанс за домакините! Ману стреля, Алекс Петков успя да изчисти с глава.
40  Първи шанс за Левски! Извеждащо подаване за Найджъл Робърта, който нахлу опасно в наказателното поле на "орлите" и нанесе удар по земя, топката премина встрани от вратата на Пламен Илиев.
43 - Михайлов боксира удар на Димитър Митков.
45  Oтлична намеса на Ники Михайлов, който не позволи на Ману да отбележи. Играчът на шампионите нанесе удар отблизо, вратарят на Левски успя да спаси с една ръка.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Принудителна смяна в Лудогорец. Оливие Вердон влиза на мястото на получилия контузия Жосуе Са. 
54  Опасност пред Михайлов. Жоржиньо центрира отдясно към Димитър Митков, който се пласира отлично между двамата играчи в синьо и изпревари Алекс Петков, след което отправи удар, но в аут.
63  Жоржиньо е заменен от Бърнард Текпетей.
63  Елвис Ману отстъпи място на Доминик Янков.
66  Михайлов спаси удар на Доминик Янков. 
69 - Каули Оливейра и Ивайло Найденов паднаха в наказателното поле на Левски при спор за топката, играчът на "орлите" вдигна ръце, претендирайки за дузпа. Съдията Волен Чинков остави играта да продължи. 
70  Нова отлична намеса на Михайлов. Вратарят на Левски излезе извън наказателното си поле и пресрещна успешно Текпетей, като не му позволи да отбележи.
78  Aбел Анисе влиза на мястото на Алекс Сантана.
79  "Сините" пропуснаха. Краев подаде вдясно в наказателното поле на домакините за Насиру Мохамед, който центрира към нахлуващия вляво Робърта, но Георги Терзиев с решителна намеса прати топката в ъглов удар.
84  ГОООЛ! 1:0 за Лудогорец! Каули Оливейра се разписа отблизо с глава, засичайки центрираната от Текпетей топка.
86  Жълт картон за Валери Божинов, който е на пейката, но скочи и оспори съдийско решение.
89  Краев и Мохамед излизат. В игра се появиха Стивън Петков и Мартин Петков.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Лудогорец победи Левски с 1:0.

Ludogorets
ЛУДОГОРЕЦ: 23.Пламен Илиев, 22.Джордан Икоко, 5.Георги Терзиев, 32.Жозуе Са (46  24.Оливие Вердон), 3.Антон Недялков, 18.Светослав Дяков (к) , 7. Алекс Сантана (78  12.Абел Анисе), 95.Каули Оливейра , 17.Жоржиньо (63  37.Бърнард Текпетей), 10.Елвис Ману (63  64.Доминик Янков), 81.Димитър Митков 
Резерви: 27.Владислав Стоянов, 4.Сисиньо, 12.Абел Анисе, 24.Оливие Вердон, 25.Стефан Баджи, 37.Бърнард Текпетей, 64.Доминик Янков
Треньор: Станислав Генчев


ЛЕВСКИ: 13.Николай Михайлов, 6.Ивайло Найденов, 2.Алекс Петков, 3.Живко Атанасов, 14.Матео Стаматов, 4.Мартин Райнов , 28.Тома Даске, 18.Насиру Мохамед (89  9.Стивън Петков), 11.Здравко Димитров, 89.Адриан Краев (89  79.Мартин Петков), 17.Найджъл Робърта 
Резерви: 12.Николай Кръстев, 9.Стивън Петков, 39.Деян Иванов, 66.Орлин Старокин, 79.Мартин Петков, 86.Валери Божинов , 88.Mарин Петков
Tреньор: Живко Миланов


Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Волен Чинков

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация