Лудогорец гостува на Динамо (Минск) в реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига на неутралния терен в унгарския град Мезьокьовешд. Преди седмица „орлите“ записаха домакински успех с 2:0.

Ако разградчани преодолеят беларуския шампион, ще си гарантират участие в евротурнирите поне до Коледа. За да се случи това, тимът на Георги Дерменджиев не трябва да губи с повече от един гол разлика.

Още по-добре ще бъде Лудогорец да изравни или подобри постижението си от последния случай, в който игра срещу беларуски съперник на неутрален терен. Това се случи на 14 юли 2021 г., когато „орлите“ победиха Шахтьор (Солигорск) с 1:0 на стадион „Чукарички“ в Белград. Тогава разградчани бяха спечелили първия мач с 1:0.

Шахтьор пък домакинства в сръбската столица заради международните санкции за полети до Беларус заради принудително приземен пътнически самолет в Минск по-рано през годината.

Лудогорец няма добри спомени от гостуванията си на унгарска територия. От три визити в страната „орлите“ имат две загуби и една победа. През сезон 2018/19 разградчани отстъпиха с 0:1 на Фехервар. Година по-късно допуснаха поражение с 1:2 от Ференцварош, но само месеци по-късно се реваншираха с успех с 3:0 над съдия съперник в Будапеща.

ДИНАМО (МИНСК) – ЛУДОГОРЕЦ
(в първия мач 0:2)

Днес от 21:45 часа по Диема Спорт
Мезьокьовешд, „Вароси стадион“
Съдия: Игар Фрид (Израел)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Динамо (Минск): Лапухов, Калинин, Бегунов, Гаврилович, Лопес, Демченко, Селява, Школик, Подстрелов, Жердев, Мелниченко
Контузени: няма
Наказани: Пихас, Политевич

Лудогорец: Падт, Витри, Вердон, Алмейда, Недялков, Чочев, Пьотровски, Текпетей, Рик, Руан
Контузени: няма
Наказани: няма

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024