ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец излезе с позиция на официалния си сайт относно интервюто на Фабио Ешпиньо в родината му Португалия, в което той говори за периода си в България. От клуба обясняват, че бившият им играч визира тестове за хидратация, а не манипулирани проби за допинг.

Шампионите информират още, че като редовен участник в евротурнирите, отборът е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктно се следи за употребата на забранени вещества.

 50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Изявлението на ПФК Лудогорец:

По повод тиражираното интервю с бившия халф на Лудогорец Фабио Ешпиньо Ви информираме, че смехотворните и преднамерени твърдения за манипулирани проби за допинг от български играчи се касае за неточен или умишлено сгрешен превод. Играчът, който остави следа в отбора с първото историческо участие в групите на Шампионската лига, говори в интервюто за тестове за хидратация, които се правят вече регулярно в доста български клубове, а от по-отдавна в топ отборите в Европа. Този тип тестове се правят често преди тренировка и винаги преди мач с цел да се установи степента на хидратираност на състезателите. На ръководството на Клуба са известни случаи, в които играчи са опитвали да заблудят медицинския щаб, че са хидратирани, слагайки вода в урината си и по този начин да избегнат глоби по вътрешен правилник. В случая Ешпиньо в смехотворна форма описва, че някои са наливали студена вода и са станали за смях пред доктора. 

Интервюто на Ешпиньо е достъпно и всеки, който владее португалски и държи на обективната истина може да го прочете в оригинал.
Съветваме медиите да прекратят тиражирането на откровено невярна информация в противен случай Лудогорец ше предприеме незабавни действия и ще потърси по съдебен ред отговорност от виновните лица.

А иначе рато редовен участник в евротурнирите Лудогорец е под постоянен мониторинг от УЕФА и стриктен контрол за вземане на забранени вещества.

П.П. Прилагаме и оригиналното интервю на играча, за да бъде прочетено от всички, които държат на истината, а не на евтините сензации."

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023