Лудогорец преотстъпи румънския офанзивен халф Дорин Ротариу на предпоследния в гръцкият елит Атромитос, воден от легендата на уелския футбол Крис Коулман. Специалистът пое „безстрашните“ от град Перистери преди няколко дни и целта му е да спаси отбора от изпадане.

Договорът за наем на Ротариу е до края на сезона, а гръцкият клуб има възможност да откупи изцяло правата на играча през лятото.

26-годишният футболист играе като крило, но също така има способността да играе зад нападателя. Той започва кариерата си в академията на Тимишоара, а на 17-годишна възраст премина в Динамо Букурещ. През януари 2017 година е купен от Клуб Брюж и последваха периоди под наем в белгийския Мускрон и в нидерландския АЗ Алкмаар. През февруари 2019 година е трансфериран в Астана, за който има общо 63 мача, 12 гола и 14 асистенции. През последните шест месеца румънецът игра за Лудогорец, като има общо 10 мача, 1 гол и 4 асистенции.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Много се радвам за тази нова стъпка и всъщност съм много голям оптимист, че всичко ще мине добре. Това е много добър отбор и го разбрах от разговорите, които проведох напоследък“, коментира Ротариу, който ще играе с №95 в новия си клуб.

„Знам, че отборът е в трудна позиция, но вече знам, че той не я заслужава, тъй като в тима има качество и определено може да се справим много по-добре до края на сезона и да постигнем целта си, която е да завършим възможно най-напред. Това ще стане с упорита работа, но и с помощта на нашите фенове, които с нетърпение очаквам да видя отблизо и да играя пред тях. Винаги съм развълнуван да играя пред фенове, които подкрепят своя отбор и очаквам това да се случи сега“, добави румънецът.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022