Лудогорец започна с лесна победа контролите по време на зимната пауза. Шампионите се изправиха срещу полския Висла (Плоцк) и надделяха с 2:0 в неофициалния дебют на чешкия специалист Павел Върба. 

Якуб Шверчок и Талеб Тауата бяха точни за българския тим, а двубоят се запомни със завръщането на вратата на първия тим на Владо Стоянов, който бе извън игра почти 3 години

Върба пусна два различни състава през двете полувремена, като в началото на терена бяха Станислав Манолев и новото попълнение Каули. 

Българският шампион започна по-активно срещата и бързо излезе напред в резултата. 

Бакалов свали с глава към Шверчок центриране отляво и таранът на разградчани прониза Вравел с изстрел от границата на малкото наказателно поле за 1:0.

В 27-ата минута Лудогорец удвои чрез Талеб Тауата. Защитникът намери Шверчок, полякът му върна топката и той с премерен шут от 7-8 метра покачи на 2:0.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

До края на полувремето Швиерчок и Каули пропуснаха да направят резултата още по-голям. След почивката Лудогорец бе с изцяло нов състав. 

Жоржиньо се възползва от грешка на защитата на поляците и се озова на стрелкова позиция, но не успя да реализира. В 67-ата минута Владо Стоянов демонстрира, че не е изгубил добрия си рефлекс и изби в корнер мощен удар от близка дистанция. 

Лудогорец можеше да получи дузпа за нарушение срещу Жоржиньо в 82-ата минута, но реферът не видя добре ситуацията и я изкара извън наказателното поле.

 

ЛУДОГОРЕЦ - ВИСЛА (ПЛОЦК) 2:0
1:0 Якуб Шверчок (5), 2:0 Талеб Тауата (27)

ЛУДОГОРЕЦ (първо полувреме): 23. Илиев, 11. Манолев, 90. Форстър, 21. Григоре, 6. Тауата, 18. Дяков, 12. Анисе, 95. Каули, 7. Бакалов, 13. Чибота, 9. Шверчок
ЛУДОГОРЕЦ (второ полувреме): Стоянов, Икоко, Моци, Терзиев, Недялков, Йорданов, Баджи, Жоржиньо, Вандерсон, Марселиньо, Кешерю

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020