Новият треньор на Лудогорец Павел Върба говори след победата с 2:0 над Висла (Плоцк) в първата проверка на шампионите от лагера в Турция.

Впечатление направи, че той вече се справя спокойно с разбирането на българския език, макар още да няма и един месец от престоя му при "орлите".

"Радвам се, че започнахме с победа. Изиграхме добър мач. Помогна ни, че вкарахме бърз гол, след което контролирахме срещата. Признавам си, че не сме работили много върху тактиката. Тренировките ни бяха основно насочени към кондиционното състояние на отбора. Правилно сте забелязали промените в схемата – 4-2-3-1, така че на нея ще разчитаме", каза Върба пред Диема Спорт. 

„Каули го гледах в няколко мача в Германия. Вярвам, че той може да ни помогне в офанзивен план и затова е при нас. Трябва да питате играчите дали свикват с мен, но аз смятам, че правя нещата добре и вярвам, че това ще помогне на Лудогорец", коментира чешкият специалист.

„Истина е, че се опитваме да разнообразим играчите по време на подготовката. Играем с различни отбори като нива, силни съперници сa. Мачът с Интер ще е голям изпит за нас, но се надяваме да сме готови за efbet Лига и за миланския отбор", каза Върба. 

"В първата част от този ни лагер ще залагам на по-голямата част от футболистите. Това, че стават все по-тежки съперниците ни, е предвид факта, че ни предстоят големи мачове и идеята е да влезем в максимално темпо", продължи чехът. 

"Аз съм такъв, че обичам да давам дължимото на треньорите преди мен. Те имаха успехи и аз искам да бъда така успешен, както са били те. Всеки отбор може да се подобрява, но искам да имаме успехи навсякъде. Голямата цел и това сме го говорили с шефовете - това е Шампионската лига”, завърши Павел Върба.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020