Лудогорец се изправя днес от 22:30 часа срещу Шахтьор (Солигорск) в реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят ще се играе на стадион "Чукарички" в Белград заради рестрикции към Беларус от страна на УЕФА. Срещата ще бъде излъчена директно по Диема Спорт.

"Орлите" спечелиха първата среща с 1:0 с гол в продълженията на Каули.

Елиминиране на беларуския тим ще гарантира поне още шест мача в Европа на Лудогорец. Те първо ще се класират за втория квалификационен кръг на Шампионската лига, където ги чака някой измежду Мура и Шкендия. Дори и да отпаднат на този етап, шампионите на България ще продължат в третия предварителен кръг на Лига Европа, а ако и там бъдат елиминирани, ще получат последен шанс в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Ако разградчани отпаднат днес, ще се класират за втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Там ги чака победителят от двойката Фола Еш - Линкълн Ред Импс.

Лудогорец надигра Шахтьор в първия мач, но беларуският шампион показа, че не е случаен отбор и има своите шансове. Треньорът Роман Григорчук много ще разчита на голмайстора Дембо Дарбо. 

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас се очаква да направи някои промени в сравнение с първия мач. Той вероятно ще изведе на терена Кахлина под рамката и карето Икоко, Пластун, Вердон и Недялков в отбрана. Баджи и Гонсалвеш ще си партнират в средата на терена, а Текпетей и Десподов ще бъдат на крилата. Сотириу ще води атаката, а Каули Оливейра ще бъде зад гърба му.

Вероятни състави:

ШАХТЬОР (Солигорск): Гутор, Шевченко, Филипенко, Савичко, Антич, Кендиш, Сзьоке, Подстрелов, Иванович, Ахмеди, Дарбо

ЛУДОГОРЕЦ: Кaхлина, Икоко, Пластун, Вердон, Недялков, Баджи, Гонсалвеш, Каули, Текпетей, Десподов, Сотириу

Белград, стадион "Чукарички"
Съдия: Арда Карадашлър (Турция)