Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори преди реванша в първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Шахтьор Солигорск (утре от 22:30 часа в Белград).

„Лудогорец си е Лудогорец. Искам да покажем добър контрол на мача. Да успеем да вкараме повече голове и да се види това подобрение, което искаме да виждаме след всеки изминал двубой“, заяви Дамбраускас.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Според мен отмяната на гола на чужд няма да повлияе в мача. Доброто е, че не трябва да променят целта си. Играеш 90 или 120 минути, в които трябва да победиш. Не съм мислил колко ще повлияе това. За мен е важно да играем така, както искам и да спечелим. Резултатът от 1:0 е много хлъзгав, защото го няма голямото предимство. Това, което искам от моя отбор е да не мислим за защитата, а да излезем със самочувствие и да покажем, че сме се подготвили добре за този мач“, добави още той.

„Може в дадени минути да са по-бързи и мотивирани от нас, но не можем да предположим от самото начало къде ще им бъдат слабости. От анализите, които направихме видяхме, че фланговете им са много отворени, но срещу нас не бе така и играха с различни футболисти. Това, което трябва да направим план, който не е нужно да бъде през целия мач. Видях в първия мач, че ставаме все по-силни с всяка изминала минута. Но трябва да изглеждаме много по-добре.

Ще дам пример с вчерашния финал на Евро 2020. Англия вкара във втората минута, но след това нещата се промениха. Работата ни като треньори е да видим цялата картина и да направим най-добрите промени“, каза треньорът на разградчани.

„Във всеки един мач се опитваме да използваме динамичен подход в смяната на схемите. Ако гледате двубоя от висока камера може да видите, че играем в 4 – 2 – 3 – 1, а в нападение системите постоянно се променя. Това отнеме не малко време. Работата на треньорите е да направим план, за да се получи автоматизъм във футболистите. Не смятам, че това може да стане за два месеца, но работим постоянно“, заяви Дамбраускас.