Лудогорец напусна Шампионската лига достойно. Това е заглавието в официалната страница на "орлите" след реванша снощи с Динамо (Загреб), загубен с 2:4. Тимът на Анте Шимунджа беше елиминиран от хърватския гранд с общ резултат 3:6. 

200 лв Начален Бонус Спорт!

"Орлите" са афектирани и също отчитат съдийската сеч на бригадата начело с французина Беноа Бастиен, който доста ги поряза. Реферът изгони с червени картони трима футболисти на българския отбор, а в края отстрани от пейката и тийм мениджъра Николай Кирчев. 

"Бастиен даде и две дузпи на Динамо, по-важната от които - меко казано скандална!", отбелязват от Лудогорец в сайта си.

БЛИЦ публикува написаното в клубния сайт на "орлите" за мача снощи:  

"В рядко срещан мач с много съдийски грешки в една посока Лудогорец загуби с 2:4 от Динамо (Загреб) в реванша от третия квалификационен кръг на Шампионската лига и с общ резултат 3:6 напуска надпреварата. "Орлите" продължават участието си в Лига Европа, където предстои плейоф с Жалгирис, който беше отстранен през 2017 г. след 1:2 във Вилнюс и 4:1 в Разград.

Главно действащо лице на стадион "Максимир" бе реферът от Франция Беноа Бастиен, който показа четири червени картона на Лудогорец и отсъди две дузпи за Динамо, по-важната от които - меко казано скандална! За протокола Оршич заби два гола за "модрите", а по едно попадение добавиха Дърмич и Петкович. 

Десподов: Съдията се подигра с Лудогорец! ВИДЕО

Десподов бе автор на двата гола за шампионите. Първото в края на полуврмето бе красиво, а второто от дузпа, която бе отсъдена намеса на ВАР. Доминик Янков, Рик Джонатан и Жан Краничник плюс тим мениджърът Николай Кирчев получиха червени картони от Бастиен, което неимоверно усложнява ситуацията преди първия двубой с Жалгирис следващия четвъртък.

Много спорни бяха решенията за втория жълт картон на Доминик Янков, който напусна терена в 17-ата минута, и първата дузпа за Динамо малко след това, която на практика съсипа "орлите". Бестиен показа втори жълт картон на Доминик заради не толкова груб фаул при безоидна ситуация в половината на домакините. Наказателният удар за Динамо дойде при единоборство между Антон Недялков и съперников играч, нарушението срещу когото бе видяно само от рефера, без да бъде разгледано от ВАР.

Въобще съдийството на Бастиен силно наклони везните в полза на противника. А резултатът от първия мач, където отново Лудогорец бе ощетен, поставяше пред тима непосилната задача да търси обрат в намален състав. Въпреки всичко, с човек по-малко, Лудогорец изигра много силно второ полувреме създаде чисти положения чрез Пьотровски и Десподов, едното от които ако бе влязло, двубоят можеше да отиде в съвсем друга посока. Малко след пропуска на Десподов Рик Джонатан бе изгонен заради неволен удар срещу съперник при стандартно единоборство.

И с двама човека по-малко "орлите" проведоха няколко добри атаки, държаха се мъжки и накараха публиката на "Максимир" да освирква любимците си. В самия край на двубоя реферът даде втора дузпа за Динамо след фаул на Карничник, но намеса на ВАР принуди Бастиен да изгони словенеца, въпреки че преди това бе дал жълт картон и наказателен удар.

Червените картони за Лудогорец в колекцията на Бастиен попълни и такъв за тим мениджъра Николай Кирчев в последните минути на срещата".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Червените картони за Лудогорец:


 

Пълният репортаж на мача: