Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци изрази задоволство от жребия за Купата на България. „Орлите“ първо срещат Розова долина (Казанлък), а при успех най-вероятно ще се изправят срещу Левски в 1/8-финалите на надпреварата. Преди това "сините“ играят с Вихрен (Сандански).
  
„Ако искаш да спечелиш трофей, трябва да биеш всички отбори. Ще стане хубав мач, но имаме още една крачка дотам. Сигурен съм, че ще стане хубаво дерби с два отбора, които се борят и за първенство, така че по-хубаво от това няма“, каза Моци относно потенциален сблъсък с Левски.
 
Той коментира и претенциите на ЦСКА към съдийството при победата на Лудогорец с 2:1 снощи над "червените".
 
"И ние сме имали претенции, но не сме ги казвали. Никога не съм говорил за съдийството, няма да го направя и сега. Всеки има право да си казва мнението, но не значи, че е прав. Не мога да отговоря, защото не се занимавам с ВАР. Им професионалисти, които могат да ви отговорят на този въпрос“, заяви Моци. 
 
Румънецът сподели очакванията си за предстоящия в четвъртък мач с ХИК Хелзинки в Лига Европа.
 
„Очаквам съвсем различен мач. Ще играем на нормален терен, не на изкуствена трева. Домакини сме, очакваме подкрепа от нашите фенове, така че се надявам да излезем с трите точки от този мач, който може да реши класирането. Има още два кръга след това и трябва да вземем максимума от трите мача", допълни Козмин Моци.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига