Лудогорец представи новия си треньор Валдас Дамбраускас на пресконференция в хотел "Маринела". Специалистът от Литва e aмбициран да постигне успехи в Разград, носейки трофеи във витрината на клуба. Той подчерта, че не се страхува от предизвикателството.

Дамбраускас назова и треньорите, които ще бъдат в щаба му. 

"Голямо удоволствие е да съм тук. Искам първо да пожелая щастие и здраве на всички през новата година. Много съм щастлив, че съм в Лудогорец", започна Дамбраускас.

"Мариус Киндерис, Станислав Генчев, Фран Олеко, Йън Коул и Рафаел Ферейра и Здравко Здравков ще са в щаба ми. Д-р Валентин Великов ще е ръководител на медицинския отдел", съобщи литовецът, който за последно води Горица. 

"Знам, че Лудогорец има високи цели, които ние трябва да се стремим да постигнем, но е важно и да практикуваме добър и доминиращ футбол. Ще се опитаме да го предадем на играчите още на лагера в Турция", каза Дамбраускас.  

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Всеки един войник мечтае да стане генерал. Смятам, че имам необходимите качества, за да помогна да спечелим десетата поредна титла. Няма от какво да се стархува човек, когато е треньор на отбор. Напрежението може да идва от външни фактор", обясни новият наставник на "орлите".

"В понеделник започваме тренировки и ще се стремим да се запознаем възможно най-бързо. С треньорския щаб вече обсъдихме неща около отбора. Следих Лудогорец в последните три години, откакто играхме срещу отбора с Жалгирис. Гледал съм доста клипове, следях и мачовете в Европа. Знам, че пет-шест играчи от 2017-а са все още в състава", каза Дамбраускас.

"Моите отбори играят атакуващ футбол. Амбициите ми са да печелим купи, титли и да играем в Европа. Мисля, че се препокриват с тези на Лудогорец. Българският шампионат е добър и не получава заслуженото уважение, което му приляга", коментира спецът. 

"Взимаме колективни решения със скаутското звено, всичко е въпрос на разговори. Важното е да привлечем играчи, които да ни свършат работа, като няма значение откъде идват. Аз се чувствам добре на това място и не ме е страх", каза още Валдас Дамбраускас.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството