Президентът на Българската професионална футболна лига Атанас Караиванов обяви датата за провеждането на мача за Суперкупата на България. Това стана при тегленето на жребия за четвъртфиналите на Купата на България.

От неговите думи стана ясно, че спечелилият дубъл през миналия сезон Лудогорец ще се изправи срещу финалиста за Купата ЦСКА 1948 на 10 февруари. Мачът ще се играе във Велико Търново. Това означава, че за един месец двата тима трябва да се изправят един срещу друг три пъти, като бройката може да нарасне до четири.

Любопитното е, че Лудогорец и ЦСКА 1948 бяха изтеглени като съперници за четвъртфиналите на Купата на България. Мачът им от тази фаза на турнира ще се играе в периода 27-29 февруари в Разград. След това, отново на „Хювефарма Арена“, „орлите“ ще приемат „червените“ на 2 март в мач от 23 кръг на efbet Лига.

Не бива да се забравя, че преди началото на пролетния дял от шампионата ЦСКА 1948 и Лудогорец ще трябва да изиграят и отложения си мач от есенния дял на първенството. Все още няма назначена дата за този мач, така че бройката на срещите между двата тима в рамките на един месец може да стане четири.