Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа сподели след победата над ЦСКА с 2:1 в двубой от 13-ия кръг, че е най-важно къде се намира отборът в края на сезона.

"Щастлив съм, че спечелихме. Показахме характер. Стъпихме на краката си когато не се представяхме добре на моменти. Те са изключително труден опонент. Мога да кажа, че до този момент ЦСКА не бяха играли по този начин. През първите 15-20 минути бяхме по-добрият отбор. Контролирахме нещата на терена, след това допуснахме грешки, но това е дерби - има много емоции, които са вплетени в този тип двубои", заяви Шимунджа след мача. 

"Това е Лудогорец. В хода на седем дни ще изиграем три изключително важни срещи, за да имаме тази възможност, значи сме си свършили работата, така че това не е проблем за нас. В края на сезона е важно къде си. Тогава ще мислим колко е ключов този успех. За момента не сме първи, имаме два мача по-малко, но е добре, че трупаме точки. От всеки мач може да натрупаш опит. Без значение дали играеш срещу най-добрия отбор в света, или най-слабия. Важно е, че спечелихме дербито, ще се насладим на победата. Ще се събудим утре след победа в дерби и тогава ще мислим за ХИК", добави наставникът на Лудогорец.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига