Треньорът на Лудогорец Захари Сираков говори след поражението от Славия (Прага) с 0:2 в Разград в първата среща от основната фаза на Лига Европа.

"Има разочарование. Направихме нелошо първо полувреме. Допуснахме грешка. Не мога да си обясня защо беше така второто полувреме. Изобщо не влязохме добре в мача. Инкасирахме тежка загуба. Не стартирахме както искахме, няма какво да върнем, мислим за следващия мач", започна Захари Сираков.

"Обърнахме внимание и на тренировки да внимаваше за статични положения. Случват се такива неща. Ако няма грешки, няма да има голове. Второто полувреме не създадохме положения пред противниковата врата да се върнем в мача", добави наставникът на Лудогорец.

"Първото полувреме Рик беше доста активен и създаваше неприятности. Второто малко и той се загуби. Нямахме тази динамика, агресия, която искаме. Да играем по-бързо. Знаехме, че сме по-добре технически от противника, трябваше просто да играем простичко и да търсим нашите атаки", продължи Сираков.

"Има още доста мачове. Една загуба не ни намалява шансовете. Лудогорец е показал, че може да излиза от трудни ситуации. Няма да е първата или последна загуба. Момчетата са разочаровани. Няма да се повтори това представяне. Ще натрупаме самочувствие и ще покажем друго лице срещу Виктория (Пилзен)", оптимист е треньорът на Лудогорец.

Загубата е първа за шампиона на България под ръководството на Захари Сираков след 7 победи и 1 равенство.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт