Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев похвали играчите си след изразителната победа с 4:0 срещу исландския Валур в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа. След 1:1 в Рейкявик, днес в Разград "орлите" разбиха съперника и заслужено продължават напред. Съперник на Лудогорец в третия квалификационен кръг ще бъде уелския ТНС.

"Това беше най-малкото, с което се отърва Валур, спрямо играта която показахме и положенията, които създадохме. Можехме много по-рано да си решим срещата. Една ситуация може да промени целия мач, те я имаха тази ситуация. Ние създадохме двуцифрен брой положения и трябва да бележим повече. Можем да играем бързо, на скорост, можем да създаваме положения. Надявам се и в бъдеще да продължим така", каза Стоев. 

"Преди мача казах на футболистите си, че още от началото не трябва да им даваме възможност, дори да си помислят, че могат нещо да направят. Висока преса, стремеж... постоянно да се гледа към вратата, да не даваме да изкарват бързо топката от тяхната половина. Получиха се много от тези неща и съм доволен", продължи треньорът на шампионите. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020