Лудогорец прегази с 4:0 Валур в реванша в Разград и заслужено продължава в третия квалификационен кръг на Лига Европа. "Орлите" елиминираха исландския си съперник с общ резултат 5:1 и следва спор с ТНТ от Уелс. 

След като футболистите на Стойчо Стоев измъкнаха 1:1 от Исландия преди седмица, днес бяха категорични пред верните си фенове на "Лудогорец Арена". Дан Битов и Джордан Икоко вкараха през първото полувреме, а в края на срещата се развихри включилият се като резерва Якуб Шверчок. Полякът блесна с два гола в рамките на две минути и подпечата убедителния успех с 4:0.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В реванша Стойчо Стоев заложи на Пламен Илиев на вратата, а в защита пред него на Джордан Икоко, Георги Терзиев, Рафаел Форстър и Антон Недялков. Абел Анисе и Яцек Горалски играха в центъра на терена. Атаката водеше Клаудиу Кешерю, а зад гърба му Дан Битов. По крилата нападаха Жоржиньо и Мавис Чибота. През втората част Стоев даде шанс за изява още на Вандерсон, Лукоки и Шверчок. 

Първата ситуация пред вратата на Валур беше във втората минута. Жоржиньо центрира отдясно на далечната греда за Чибота, който свали с глава към Кешеру. Нападателят овладя и стреля, разминавайки се с гола. Малко след това Педерсен се озова сам срещу Пламен Илиев, нанасяйки удар покрай вратата. 

В седмата минута Лудогорец поведе в резултата. Кешерю подаде на Жоржиньо, който потърси в наказателното поле Дан Битон. Израелецът отправи удар с левия крак, топката се отклони леко в тялото на Хедлунд и влетя във вратата на исландците - 1:0.

Последваха пропуски на Жоржиньо и Дан Битон, за да се стигне до 24-ата минута, когато шампионите на България удвоиха преднината си. Мавис Чибота комбинира на двойно с Дан Битон. Последва центриране от тъмнокожия халф право към включилия се в атака защитник Джордан Икоко, който отбеляза с глава за 2:0. 

Малко преди почивката Жоржиньо пропиля отличен шанс. Футболистите на Стойчо Стоев изцяло доминираха и през второто полувреме. Отново имаше голови ситуации пред вратата на Валур, но исландците се пропукаха отново чак в края. Тогава влезлият на смяна Якуб Шверчок се развихри, реализира набързо две попадения. В 82-ата минута Жоржиньо пусна отличен пас към поляка, който майсторски реализира за 3:0. Не бяха изминали и две минути, когато Шверчок направи 4:0, като този път му асистира Антон Недялков. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

ЛУДОГОРЕЦ - ВАЛУР 4:0 (5:1 общ резултат)
1:0 Дан Битон (7), 2:0 Икоко (24), 3:0 Шверчок (82), 4:0 Шверчок (84)

Най-интересното по минути с БЛИЦ СПОРТ:
1 - Начало на срещата.
7 - ГОООЛ! Лудогорец излиза напред в резултата. Голмайстор е Дан Битон, който вкара с рикошет след центриране на Жоржиньо.
14 - Две опасности пред вратата на гостите от Исландия. Последователно стреляха Жоржиньо и Битон, но гол така и не падна.
24 -  ГОООЛ! 2:0 за Лудогорец след гол на Икоко! Чибота центрира към далечната греда, където Джордан Икоко засече право в мрежата на гостите. 
30 - Шут на Чибота от дистанция е неточен.
44 - Какъв шанс! Жоржиньо излезе сам срещу вратаря на Валур, но стреля в тялото му.
45 - Край на първото полувреме.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
46 - Начало на второто полувреме.
59 - Пропуск на Кешерю.
64  Стойчо Стоев извършва първа смяна. Вандерсон влиза в игра, Чибота напуска терена.
74 - Отлична намеса на Пламен Илиев след удар на Йонсон.
75 - Жоржиньо засича топката с глава, стражът на Валур спасява.
82  ГОООЛ! Шверчок подпечатва успеха на Лудогорец - 3:0! Полският голмайстор отбеляза във вратата на Валур, завършвайки майсторски контраатака на домакините.
84 
ГОООЛ! Шверчок с второ попадение, отбелязвайки от движение след подаване на Антон Недялков - 4:0!
90 - Добавеното време е 4 минути.
 

Лудогорец: Пламен Илиев, Икоко , Форстър, Терзиев, Недялков, Горалски, Анисе, Чибота (64  Вандерсон), Битон, Жоржиньо (84  Лукоки), Кешерю (79  Шверчок )
Резерви: Ренан, Сисиньо, Шверчок, Григоре, Баджи, Вандерсон, Лукоки
Старши треньор: С.Стоев

Valur ReykjavíkВалур: Х.Халдорсон, Саварсон, Сигурдсон, Сигбьорнсон, Йонсон, Барталстову, Петри, Хедлунд, Барталстову, К. Халдорсон, Педерсен 
Резерви: Елинарсон, Ингварсон, Ларусон, Адолфсон, Омарсон, Ериксон, Финсен
Старши треньор: О.Йоханесон

 

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация