Лудогорец записа тежка загуба в предпоследната си контролна среща на лагера в Турция. Възпитаниците на треньора Анте Шимунджа отстъпиха с 1:4 на шампиона на Украйна Динамо (Киев). Почетното попадение за "орлите" вкара Кирил Десподов от дузпа малко преди края. 

Първата опасност беше пред вратата на Динамо. Каули Оливейра шутира по земя от границата на наказателното поле в 5-ата минута, Бушчан изби неубедително, но извади къдмет, че топката не попадна в краката на играч в зелено.

В 16-ата минута Динамо (Киев) поведе. Денис Гармаш реализира от дузпа, отсъдена за нарушение на Мануел Шоу. Фаулът обаче беше извън наказателното поле и "орлите" бяха ощетени. 

Шоу бе декориран с втори жълт картон и напусна игра, а на негово място влезе Алекс Сантана.

Малко след това се получи идентично положение, но пред вратата на Динамо. Десподов беше повален на границата на пеналта, но съдията не посочи бялата точка, а изкара ситуацията извън наказателното поле, ощетявайки за втори път българския шампион.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В 33-ата минута Десподов центрира отдясно към Сотириу, но сантиметри не достигнаха на кипъреца да вкара с глава. Четири минути по-късно Рик стреля, топката се отклони от крак на играч на Динамо и срещна напречната греда.

Пет минути преди края на първата част украинците вкараха втори гол. Падт не се намеси добре при шут от дистанция и изпусна топката, която излезе в корнер. След неговото изпълнение непокритият Витиньо реализира за 0:2.

Малко преди почивката двата отбора заформиха здраво бутане в центъра на терена, а съдията охлади страстите с по един жълт картон.

Второто полувреме започна успешно за Динамо. В 48-ата минута украинците вече водеха с 3:0. Буялски бе оставен непокрит в наказателното поле на Лудогорец и стреля, Падт с тяло блокира топката. Тя обаче отиде във Вивчаренко, който при добавката не пропусна.

Минута по-късно "орлите" бяха много близо до гола. Десподов центрира от пряк свободен, Игор Пластун изпревари вратаря на Динамо, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда. Последваха пропуски на Десподов и Ихинио Марин, а в 74-ата минута Скорун отбеляза за 4:0 за украинския гранд.

В 78-ата минута Мирчаренко подаде слабо към Яцук, а Десподов изпревари последния и пое топката, след което обаче беше фаулиран в наказателното поле на Динамо. Футболист номер 1 на България за 2021 г. изпълни точно 11-метровия наказателен удар - 1:4, като до края не падна нов гол.

Последната контрола на Лудогорец на лагера в Турция е утре (1 февруари) от 16:00 часа българско време - срещу грузинския Динамо (Тбилиси). 

ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (КИЕВ) 1:4
0:1 Денис Гармаш (16-дузпа), 0:2 Витиньо (40), 0:3 Вивчаренко (48), 0:4 Скорун (74), 1:4 Кирил Десподов (78-дузпа)

ЛУДОГОРЕЦ: 1.Падт, 21.Карничник, 30.Пластун, 6.Пинас, 22.Икоко, 23.Шоу, 64.Янков, 95.Каули, 19.Сотириу, 11.Десподов, 73.Рик
Треньор: Анте Шимунджа

ДИНАМО (Киев): 1.Бушчан, 44.Дубинчак, 34.Сирота, 25.Забарни, 24.Тимчук, 5.Сидорчук, 8.Шепелев, 19.Гармаш, 22.Витиньо, 20.Караваев, 7.Вербич
Треньор: Мирча Луческу 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022