Треньорът на шампиона Лудогорец Павел Върба разкритикува футболистите си след загубата от Локомотив (Пловдив) с 0:1 в мача за Суперкупата на България. В същото време 56-годишният чешки специалист обяви, че идната седмица очаква два входящи трансфера, като единият от тях е на Хигинио Марин от Нумансия.

“Не успяхме да изиграем мача както трябваше. Не успяхме да създаваме положения. За тази загуба допринесе и червения картон. След него противникът имаше предимство и вкара победния гол. Икоко прояви недисциплинираност в този момент. Имаше и проява на провокация от футболист на Локомотив. Едно бутане, а съдията прецени, че трябва да даде червен картон“, коментира Върба след мача.

„Този резултат е доста поучителен за нас. Ако играем така, както днес, ще имаме проблем и с Ботев (Враца) - това е ясно. Доста неща имаме да променяме, не са едно и две. Особено във фаза атака не изглеждахме така, както в предишните мачове. Освен Каули другите в атака не успяха да направят това, което се изисква от тях. Трябва да променим нещата“, продължи наставникът.

„До края на седмицата трябва да обявим още два трансфера на офанзивни футболисти и това ще подобри състоянието ни в атака. На Сантана това бе първи мач след доста дълга пауза без официален двубой. Мисля, че се справи добре. Мисля, че сме намерили този централен нападател, който търсихме. Надяваме се испанският играч да вдигне класата на отбора (б.р.26-годишния Хигинио Марин от Нумансия). Ще направим всичко възможно да влезем подготвени в шампионата и мачовете от евротурнирите”, завърши чехът.