С гостуване в черногорската столица Подгорица на местния Будучност започва походът на българския шампион Лудогорец към груповата фаза на най-авторитетния европейски турнир Шампионската лига (21:00 часа, пряко по Диема Спорт).

Заради пандемията от коронавирус обаче тази година крайният победител в предварителните кръгове ще се решава в един единствен мач и пред разградчани се поставя въпросът: Всичко или нищо?

Тимът на Павел Върба е фаворит срещу Будучност, но домакините се надяват на изненада, като вероятно ще заложат на дефанзивна тактика с акцент върху това да разбиват атаките на съперника.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

В групата на Лудогорец попаднаха Клаудиу Кешерю и Жоржиньо, които изкараха карантина заради COVID-19. Те обаче ще влязат в игра само в краен случай.

На вратата ще е Ренан, а четиримата в защита ще са Сисиньо, Козмин Моци, Драгош Григоре и Антон Недялков. Аут за двубоя е контузеният Георги Терзиев. Стефан Баджи и Алекс Сантана ще са двойка вътрешни халфове, а зад тарана Марин Ихиньо ще действат Мавис Чибота, Каули и Бърнард Текпетей.

Разградчани имат три ранни отпадания в турнира през 2013-а, 2016-а и 2019 година след битки с Динамо (Загреб), Милсами и Ференцварош. При победа над Будучност, Лудогорец ще има за съперник коравия датски Мидтиланд с българина Божидар Краев.

Вероятни състави:

Buducnost (Mne)БУДУЧНОСТ: Драгойевич; Вукчевич, Чукович, Аджич, Секулич; Миркович, Райчкович, Терзич; Гърбич, Иванович, Морайтис

Ludogorets (Bul)ЛУДОГОРЕЦ: Ренан; Сисиньо, Моци, Григоре, Недялков; Баджи, Сантана; Чибота, Каули, Текпетей; Марин

Съдия: Ференц Карако (Унгария)
Стадион: "Градски", Подгорица

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа