Холандският халф нa Левски Стайн Спиерингс говори пред "vi.nl" за първите си мачове със "сините". Офанзивният полузащитник беше попитан и за драматичния успех над Лудогорец за Купата на България, който дойде след изпълнения на дузпи - 6:5. Една от тях беше реализирана именно от Спиерингс. Плеймейкърът сравни Лудогорец и Левски с Аякс и Фейенорд.

"Играхме у дома и публиката ни подкрепяше постоянно, имаше факли, беше уникално преживяване" разказа Спиерингс за атмосферата.

"Треньорът ни остави ние да решим кой ще изпълнява дузпа. Направих добър мач и поисках да бия. За щастие, вкарах много красиво. Победата над Лудогорец е много специална за хората тук. Техният отбор е абсолютния хегемон в България. Те имат много по-голям бюджет от останалите. Българският Аякс, може би, ако може да се прави сравнение", изказа се ласкаво за Лудогорец Стайн Спиерингс. 

"Левски има много страстни фенове. Ние сме повече като Фейеноорд на България, ако може така да се каже", коментира халфът.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Разбира се, винаги трябва да изчакаш и разбереш как ще ти потръгне в новото предизвикателство, но аз вкарах още в дебюта си и бях полезен за отбора си отново. Това е страхотно за мен. Треньорът ни говори малко английски, а аз не знам български, който има различна азбука и не се научава толкова бързо. Но пресаташето ми казва, че се говори за мен, което е много хубаво. Ако задържим мястото си, ще се класираме за предварителните кръгове на Лига Европа. Ще бъде прекрасно, ако играем европейски футбол", завърши Стайн Спиерингс.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020