Левски играел със страх при Петър Хубчев. Да, ама не! Снощи "сините" се бориха срещу Лудогорец, раздавайки се до последен дъх. Отборът сътвори чудеса от храброст, за да постигне сладката победа, елиминирайки шампионите и класирайки се на полуфинал за Купата на България. Разбира се, щеше да бъде съвсем различно, ако Милан Миятович не беше спасил дузпата на Драгош Григоре в последните секунди на редовното време. 

"Сините" изстрадаха успеха си и най-после доставиха радост на феновете, на верните си почитатели, които снощи създадоха невероятна атмосфера на "Герена". Новият спонсор на клуба - привържениците, които не спират да даряват за спасението на Левски, заслужаваха точно този паметен миг. Точно тази радост, която ги остави без сън от вълнение.

И понеже победите над Лудогорец са рядкост, снощната беше много сладка, а и с цената на полуфинал за Купата на България. Така пред Хубчев и момчетата му се открива отлична възможност най-после да бъде спечелен трофей. За сушата всички знаят - от 2009 година насам.

Не само Миятович и съотборниците му заслужават адмирациите след триумфа. Аплодисментите са и за Петър Хубчев. Такъв бил, онакъв бил, но ето, че успя да запуши устите на критиците. Дано поне малко се укротят змиите, съскащи на "Герена" още при първа издънка. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В последните дни се наслушахме на какво ли не по адрес на бившия национален селекционер. Героят от САЩ`94 залагал на страхлива тактика, обърквал смените, не бил треньор за гранд като Левски... Как изобщо може да се твърди, че е страхлив при положение, че срещу Лудогорец започва от първата минута с Найджъл Робърта, Станислав Костов и Станислав Иванов. С нападатели ли се играе дефанзивно? А и срещу Славия не беше по-различно. Хубчев залага на офанзивна тактика, но не той е виновен, че не се реализират достатъчно голове, които да носят победите. Макар че статистиката е красноречива - Левски е отборът, вкарал най-много попадения от началото на сезона в първенството - 40. С по 37 към момента са Лудогорец, ЦСКА и Берое.

Хубчев заслужава адмирации не само за елиминирането на шампионите. Опитният специалист успява да удържа съблекалнята, въпреки трудната обстановка, в която е принуден да работи. Едва ли много треньори биха се справяли в подобно деликатно положение. Клубът има сериозни финансови проблеми, но срещу Лудогорец това не пролича на терена. "Сините" оставиха сърце и душа, мотивирани да се докажат и да зарадват феновете, загърбвайки проблемите. И успяха! 

Сега се очаква да бъде сложен край на обсъжданията за треньорска смяна, защото Хубчев трябва да бъде оставен на мира. Специалистът и екипът му обаче са наясно, че думата спокойствие не важи в Левски и нон-стоп се работи под голямо напрежение. Формулата на успеха обаче е ясна - когато всички на "Герена" са обединени и са като юмрук, радостните мигове ще следват един след друг. А с отстраняването на Лудогорец еуфорията ще бъде още по-луда, феновете още повече ще се ентусиазират и "синя" България сериозно ще се размечтае за мига, който очакват вече толкова години - спечелването на трофей. Целта е постижима, най-вече поради факта, че Левски е по-жив отвсякога! 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020