Фернандо Алонсо сподели, че ще успее да спечели повече точки от Себастиан Фетел в Гран При на САЩ и ще намали разликата помежду им. Пилотът на Ред Бул снощи спечели квалификацията в Остин, а испанецът остана едва девети. Само заради наказанието на Ромен Грожан от Лотус днес пилотът на Ферари ще стартира осми. Както е известно, разликата между Фетел и Алонсо е 10 точки в полза на германеца, а до края на интригуващия сезон във Формула 1 остават днешната надпревара в САЩ, както и тази в Бразилия на 25 ноември.

"Добре знаем, че ще бъде много тежко състезание. Стартирах седми в Абу Даби, сега пък съм осми. В квалификацията беше трудно, обаче състезанието е днес и в него се раздават точките", сподели Алонсо.

"Все още вярвам, че ще спечеля повече точки от Фетел и ще намаля преднината му преди старта в Бразилия. Ще видим как ще се развият нещата. Ако Себастиан спечели утре и после в Бразилия, ще си заслужи титлата. Пак ще се повторя, имам някакво странно чувство, че ще спечелим повече точки", завърши испанецът.