ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Бившият президент на Международната федерация по автомобилен спорт (FIA) Жан Тод неумишлено изтърва важна информация за състоянието на Михаел Шумахер. 76-годишният французин направи това във филма „Методът“, който се излъчва от миналата седмица по платената френска телевизия „Канал+“ и разказва за кариерата на Тод в автомобилизма.

Както е известно, Жан Тод е много близък до семейството на Шумахер, който на 29 декември 2013 г. претърпя тежък инцидент докато караше ски, след това претърпя няколко операции на главата и дълго време беше в кома. Оттогава седемкратният шампион на Формула 1 не се е появявал на публично място и всички информации за състоянието му идват именно от Тод или официални съобщения от семейството на легендарния германски пилот.

„Михаел винаги ще бъде част от моя живот и без значение на ситуацията. Въпросът днес е как да направим така, че да бъде отново сред обществото, да помогнем на него и семейството му“, заяви изненадващо французинът и вдъхна надежди на феновете на Пилето, че може отново да го видят на публично място.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Жан Тод води снимачни екип на филма в ресторант „Ristorante Montana” в Маранело, където заедно с Михаел Шумахер са обядвали в компанията на собствениците Розела и Маурицио. След посещението Розела моли французина да прегърне Шуми от нея.

„Естествено, че ще кажа на Михаел, че съм бил при вас. Трябва да го направя внимателно, защото той е много чувствителен“, отвръща бившият шеф на Ферари.

Камерите съпровождат Жан Тод до ранчото на Корина Шумахер. Съпругата на Михаел, потвърждава пред екипа колко важна е ролята на французина за семейството.

„В първите години беше лесно да си приятел на Михаел. Когато обаче ситуацията се обърна, видяхме кои са хората, на които наистина може да се разчита. Разбрахме кои са истинските приятели. Такъв е Жан. Ако трябва да съм съвсем точна – той е един от малцината. За Михаел и за нас е важно да знаем, че имаме такъв човек до себе си. Винаги можем да се обърнем към него по всякакви въпроси. Този човек е като дар за нас“, заявява Корина.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК