Талантливият българин Никола Цолов от отбора на "Кампос Рейсинг" спечели и спринтовото състезание на легендарната белгийска писта "Спа-Франкоршан" от автомобилната Формула 4 Испания. 15-годишният пилот се представя впечатляващо в шампионата и вече е в серия от 7 поредни победи и общо 8. Припомняме, че Цолов триумфира и в първото състезание на "Спа-Франкоршан".

Така българинът увеличи преднината си на върха в класирането. Цолов вече има 210 точки и води почти със 100 срещу най-близкия си съперник за титлата. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Никола спечели квалификациите и първото състезание в Белгия, а безупречната серия продължи и в събота по обяд. Пилотът на "Кампос Рейсинг" защити първото си място на старта срещу съотборника си Хю Бартър (Австралия, "Кампос Рейсинг"), който обаче успя да го изпревари в средата на състезанието.

Цолов влезе в последната обиколка на второ място, но атакува Бартър на правата и успя да го изпревари след поредицата завои 7, 8 и 9. Българинът доведе автомобила си до карирания флаг на първа позиция и с 0.513 секунди пред австралиеца.

Така Цолов добави нови 15 точки към актива си и вече има 210. Тимотеуш Кухарчик (Полша, МП Моторспорт) все още е втори, като днес той отново не успя да спечели точки. Конкурентът на Цолов е със 112 и изостава на 98 от българина.