Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко обяви, че скандалът между пилотите на тима Себастиан Фетел и Марк Уебър е приключил с ръкостискане още след края на Гран при на Малайзия през уикенда.

Както е известно, по време на състезанието на "Сепанг" Фетел получи заповед да не предприема изпреварване спрямо Уебър, но той я наруши и в крайна сметка триумфира като победител за сметка на австралийския си съотборник. След края на надпреварата Уебър бе меко казано бесен и не пожела да поздрави германеца на почетната стълбичка, упреквайки го директно пред всички в нарушаване на отборни заповеди.

„Себастиан сам беше изненадан от радикалното решение, което е взел. Не вярвам, че ще го повтори за в бъдеще. При разговорите след състезанието имаше ръкостискане между двамата пилоти. Мисля, че с това нещата за нас са приключени”, сподели Хелмут Марко в интервю за Servus TV.

„В крайна сметка те не трябва да ходят заедно на почивка. Трябва да има контруктивен работен климат в отбора. Казахме на Себастиан, че такова нещо не бива повече да се случва. Той не бива да променя агресивния си стил. В такива ситуации той трябва да загърби егото си”, допълни 69-годишният австриец.