Себастиан Фетел заяви, че ще се концентрира над собственото си представяне и ще игнорира изказванията на основния си конкурент в борбата за титлата Фернандо Алонсо. Пилотът на Ред Бул снощи спечели квалификацията за Гран При на САЩ и днес атакува първата победа в историята на надпреварата в Остин. Стартът е 21:00 часа и ще бъде предаван директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком".

Алонсо записа едва девето време в квалификацията, но сподели, че има странното усещане, според което ще спечели повече точки от Фетел и ще намали преднината му. Два кръга преди края германецът води с 10 точки на конкурента си от Ферари.

"Доволен съм, че квалификацията премина гладко, без проблеми с болида. В тренировките не беше така, но екипът ни се справиха с повредите", сподели Себастиан Фетел.

"Игнорирам всичко, което се говори по мой адрес. Концентрирам се над собственото си представяне и останалите неща не ме притесняват. Ще направим всичко възможно още този уикенд да спечелим конструкторската титла за Ред Бул", коментира още двукратният световен шампион във Формула 1.