Двукратният шампион на Формула 1 Фернандо Алонсо претърпя тежка катастрофа по време на тренировка преди „500-те мили на Индианаполис“.

37-годишният испанец не успя да се справи с управлението на болида си и напусна трасето. Последваха три удара в стената, ограждаща легендарното американско трасе. Самият Алонсо не е пострадал при катастрофата.

„Грешката беше моя, тъй като не дооцених сцеплението с пистата при третия завой. Искам да се извиня на отбора и членовете на екипа ми, тъй като им предстои много работа. Научих този урок. Утре ще се върнем по-силни“, обяви Алонсо.

Както и известно, испанецът имаше 17-годишна кариера във Формула 1 и стана шампион през 2005 и 2006 г. В края на миналата година той напусна най-гледания автомобилен шампионат.

През 2018 година Алонсо направи неуспешен опит да спечели „500-те мили на Индианаполис“ заради повреда, но след това триумфира в „24-те часа на Льо Ман“. Испанецът пробва да стане вторият пилот в историята, спечелил „Тройната корона“.

Греъм Хил е единственият човек, постигал победи в Гран При на Монако, „24-те часа на Льо Ман“ и „500-те мили на Индианаполис“.