Астън Мартин потвърди официално привличането  на Ейдриън Нюи от следващия сезон в отбора. Това се случи на специална пресконференция на базата на тима в Силвърстоун. Легендарният инженер и дизайнер от Формула 1 става Изпълнителен Технически Партньор, както и акционер в тима. Той ще започне работа на 1 март 2025-а, като според Би Би Си договорът му вероятно е за 5 години, като ще получава по около 30 милиона паунда на сезон. 

„Много съм развълнуван, че ще се присъединя към Астън Мартин. Вдъхновен съм от страстта и отдадеността на Лорънс Строл да създаде отбор-шампион. Той е единственият собственик, който е замесен активно в спорта. Неговата амбиция се демонстрира в създаването на новата технологична фабрика на отбора и заедно с Хонда и Арамко имаме всичко необходимо да превърнем Астън Мартин в шампионски отбор и аз ще направя всичко по силите си , за да помогна за постигането на тази цел“ заяви Нюи. 

„От момента, в който се разбра, че Ейдриън става свободен, ние знаехме, че трябва да го привлечем на всяка цена. Той е най-добрият в това, което прави и неговото идвате отново демонстрира амбицията ни да се борим за титлата“ заяви собственикът Лорънс Строл. 

В кариерата си Нюи има 13 при пилотите и 12 при конструкторите с Уилямс, Макларън и Ред Бул. Фернандо Алонсо има договор с Астън Мартин до края на 2026-а, което важи и за другият пилот Ланс Строл.