Публиката на Рали Твърдица ще стане свидетел на бенефиса на екипажа на "Евроком Рали Тим" Георги Гвоздейков/Васко Христов. И за пилота, и за навигатора това ще е последното състезание не само като екипаж, но и като състезатели в автомобилния спорт.

Георги Гвоздейков, който е от Твърдица е решил, заедно с шуменеца, в края на финалния кръг от шампионата ще окачат шлемовете си на пирона.

"След 10 години напускам спорта. Искам да се занимавам с нещо много по-сериозно в Твърдица. Надявам се пред родна публика да се представя достойно в последното си състезание", сподели Гвоздейков.http://www.bgnrc.info/images/stories//Persons/2006-Gvozd&Vasko.jpg

Утре двамата ще стартират в петото издание на Рали Твърдица. За Гвоздейков това ще е първото му състезание от 13 април 2008 година, когато в Рали Траянови врата завърши на седмо място в генералното класиране.

Рали Твърдица 2009 ще се състои от общо седем специални етапа. През първия ден (10 октомври) сутринта от 8:00 до 11:00 часа има технически преглед, от 13:30 часа е церемониалният старт, след което е предвидена само една отсечка - "Детелината".

В неделя (11 октомври) са другите шест етапа и награждаване в 14 часа. В предхождащия надпреварата ден (петък - 9 октомври) от 9:30 часа до 18:00 часа ще се проведат тренировките за опознаване на трасето.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ